Magnetska rezonancija u kliničkoj praksi – interaktivne radionice

Pozivamo Vas na tečaj pod nazivom “Magnetska rezonancija u kliničkoj praksi – Interaktivne radionice,” koji će se održati od 18. 4. 2024. do 20. 4. 2024. godine u edukacijskom centru Moise na otoku Cresu.

 

MAGNETSKA REZONANCIJA U KLINIČKOJ PRAKSI – INTERAKTIVNE RADIONICE
Edukacijski centar Moise Sveučilišta u Rijeci, Zagrad 6, Cres, 18-20.04.2024.
MR IN CLINICAL PRACTICE – IMAGING INTERPRETATION WORKSHOP

 

Drugo izdanje ovog jedinstvenog interaktivnog tečaja u Cres dovodi i međunarodno priznate stručnjake iz područja kliničke radiologije s ciljem prikaza najnovijih svjetskih trendova u medicinskom oslikavanju magnetskom rezonancijom koja je zbog svojih dijagnostičkih mogućnosti nezaobilazna radiološka metoda s kojom se svakodnevno susrećemo u kliničkoj praksi.

 

Tečajem su obuhvaćena temeljna znanja i vještine potrebne za analizu i interpretaciju snimaka magnetske rezonancije različitih regija tijela s kojima će se polaznici upoznati kroz interaktivne radionice i plenarna predavanja istaknutih stručnjaka.

 

Kroz plenarna predavanja bit će predstavljena magnetska rezonancije srca u
neishemijskoj kardiomiopatiji, dojki kod visokorizičnih bolesnica, mozga u karakterizaciji ne-neoplastičnih lezija u mozgu i prostate. Također, polaznicima će se prikazati najčešće zamke s kojima se susrećemo pri očitavanju MR enterokolonografije i prikazom MR fistula
i osnove magnetske rezonancije artrografije te angiografije. U sklopu tečaja će se osim magnetske rezonancije u kliničkim medicinskim znanostima prikazati i osobitosti sekvencija magnetske rezonancije s kratkim vremenom odjeka u temeljnim medicinskim znanostima.

 

Poseban značaj skupa su interaktivne radionice na kojima će polaznici imati priliku interpretirati i diskutirati prikaze slučaja bolesnika iz područja oslikavanja dojke, glave i vrata, koljena, mozga, prostate i jetre magnetskom rezonancijom. Poticanjem kliničkog promišljanja i sveobuhvatnim pristupom analizi kliničkih scenarija uz naglasak na multidisciplinarnost i važnu ulogu koju radiologija zauzima u dijagnozi, praćenju učinka i ishoda liječenja simulirat će se svakodnevno radno okruženje specijalista radiologije.

 

Posljednji dan skupa će polaznici kroz kratka izlaganja (do pet minuta) prikazati svoja istraživanja iz svakodnevne kliničke prakse – prikazi zanimljivih serija slučajeva i znanstvena istraživanja iz područja medicinskog oslikavanja magnetskom rezonancijom.

 

Tečaj je ograničen na 60 polaznika i namijenjen je svim radiolozima, posebice
specijalizantima (u kasnijim godinama specijalističkog usavršavanja) i  mladim specijalistima kliničke radiologije koji žele unaprijediti ili obnoviti stečena znanja iz područja oslikavanja magnetskom rezonancijom.

 

Važna napomena:
Sudjelovanje i smještaj su besplatni za aktivne sudionike ( autor i jedan koautor ) koji prijave prezentaciju MR serije slučaja ili znanstvenog istraživanja vezano uz MR . Za ostale sudionike ( pasivni sudionici ) i djelatnike tvrtki ( sponzori i izlagači ) rana kotizacija do 01.03. iznosi 200 Eur, a kasna kotizacija od 01.03. iznosi 250 Eur.

 

Web stranica :
Službena web stranica www.mrcres2024.com bit će aktivna od 01.02.2024.godine
Tehnički organizator :
Novacon d.o.o., Metalčeva br,5, 10000 Zagreb, OIB : 57062925405
Kontakt osoba : Javor Vučić, mob.0915075134; e-mail: javor.vucic@novacon.hr

OBJAVLJENO: 30/01/2024