Uloga magnetske rezonancije dojki u standardnoj skrbi za bolesnice s karcinomom dojke prije odabira liječenja

Pozivamo Vas na Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I kategorije „Uloga magnetske rezonancije dojki u standardnoj skrbi za bolesnice s karcinomom dojke prije odabira liječenja” u organizaciji Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Tečaj će se održati 15. i 16. listopada 2021. godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

 

Tečajem su na jedinstven način obuhvaćena temeljna znanja u dijagnostičkoj i intervencijskoj radiologiji prije početka liječenja karcinoma dojke. Posebno će se istaknuti važnost magnetske rezonancije dojki te će polaznici biti upoznati s najnovijim indikacijama za snimanje, tehnikom snimanja, interpretacijom snimaka i pisanjem strukturiranih nalaza. U sklopu tečaja bit će organizirane interaktivne radionice na kojima će polaznici samostalno očitavati nalaze magnetske rezonancije dojki.

 

Tečajem su obuhvaćeni i temeljni intervencijski postupci u dijagnostici bolesti dojke  uključujući biopsiju širokom iglom pod kontrolom ultrazvuka, kompjutorizirane tomografije, mamografije i magnetske rezonancije. Osim teorijskih znanja o intervencijskim postupcima u dijagnostici bolesti dojke, bit će organizirane i radionice na kojima će svaki polaznik samostalno naučiti izvoditi osnovne intervencijske postupke.

 

Ovim tečajem polaznici će se upoznati s radiomikom, novim brzorastućim područjem u slikovnoj dijagnostici, s posebnim osvrtom na radiomiku karcinoma dojke. S obzirom na to da je segmentacija važan korak u procesu radiomske analize svaki će polaznik samostalno izvesti manualnu i poluautomatsku segmentaciju karcinoma dojke. Kroz interaktivnu radionicu potaknut ćemo polaznike na samostalno kritičko čitanje recentne literature iz područja radiomike.

 

Broj sudionika je ograničen, a kotizacija je obvezna za sve sudionike.

Za prvih 15 prijavljenih polaznika kotizacija je besplatna.

 

 

Tečaj je bodovan od Hrvatske liječničke komore.

Više informacija i program možete vidjeti ovdje.

Pristupnicu možete ispuniti ovdje.

(https://docs.google.com/forms/d/1uJzty8QbwAnvqRe9WO6U7Q6_6Ltr5oXWN-ypinjoaYk/edit#responses)

OBJAVLJENO: 16/09/2021