sIRcro 2015

X. SUSRET INTERVENCIJSKIH RADIOLOGA HRVATSKE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Trakošćan, 16. – 19. travnja 2015. godine

X. MEETING OF INTERVENTIONAL RADIOLOGISTS OF CROATIA

Trakošćan, April, 16th – 19th 2015.

 

Poštovani kolege, dragi prijatelji i suradnici

Intervencijska radiologija postala je struka koja liječi brojna patološka stanja u suradnji s drugim kliničkim strukama. Upravo suradnja više struka ključna je u našem svakodnevnom radu i pristupu brojnim izazovima, stoga Sekcija za intervencijsku radiologiju Hrvatskog društva radiologa (sIRcro) tradicionalno organizira svake dvije godine međunarodne susrete.
Osobito mi je zadovoljstvo obavijestiti Vas u ime UO sIRcro-a kako će se od 16. do 19. travnja 2015. godine u Trakošćanu, u pitoresknom Hrvatskom zagorju održati jubilarni X. susret intervencijskih radiologa Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem – sIRcro 2015.

 

U sklopu ovog susreta bit će organizirana brojna izlaganja stranih i domaćih stručnjaka, edukativne radionice za intervencijske radiologe i mlađe kolege koji tek ulaze u struku, tematski okrugli stolovi te satelitski simpozij medicinskih sestara i radioloških tehnologa.

Odabirom tema i načina organiziranja okruglih stolova želimo istaknuti važnost međusobne suradnje raznih kliničkih struka. Svrha ovakve koncepcije jubilarnog susreta intervencijskih radiologa i drugih struka jest afirmacija intervencijske radiologije u dodiplomskoj nastavi, kao i u edukaciji samih radiologa, te isticanje njezine važnosti za druge specijalnosti. S tom namjerom će, uz intervencijske radiologe, sudjelovati stručnjaci srodnih specijalnosti (kardiologije, gastroenterologije, onkologije, angiologije, pulmologije, ginekologije, neurologije, vaskularne kirurgije, kardiokirurgije). Također se nadamo i predstavnicima udruga pacijenata, HZZO-a, MZRH-a.
Neka X. sIRcro 2015. bude kruna naše višegodišnje suradnje u stvaranju i promicanju intervencijske radiologije u Hrvatskoj.

 

Nadam se da ćete prepoznati važnost ovog susreta. U ime UO sIRcro-a, OO sIRcro-a 2015.i u svoje ime, želim vam dobrodošlicu.

S poštovanjem,

doc. dr. sc. Vinko Vidjak, dr. med.,
predsjednik UO-a Sekcije za IR – sIRcro-a,
predsjednik OO-a X. sIRcro-a 2015.

 

Više informacija o kongresu možete dobiti na stranicama Sekcije za intervencijsku radiologiju Hrvatskog društva radiologa

OBJAVLJENO: 18/03/2015