Napredne radiološke metode u dijagnostici karcinoma dojke

Pozivamo Vas na tečaj „Napredne radiološke metode u dijagnostici karcinoma dojke” u organizaciji Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Tečaj će se održati 25. i 26. studenog 2022. godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Tečaj je u postupku odobrenja za status Poslijediplomskog tečaja stalnog medicinskog usavršavanja I kategorije.

 

Ovaj tečaj će upoznati polaznike s novim modalitetima snimanja kao i mogućnostima poboljšanja postojećih metoda snimanja. Predstavit će se radiološka dostignuća koja olakšavaju otkrivanje lezija, poput automatskog ultrazvuka dojke, kao i druge radiološke metode koje su usmjerene na karakterizaciju lezija i povećanje specifičnosti pregleda s obzirom na dijagnozu, kao što su kontrastna mamografija i elastografija. Polaznici će se upoznati s radiološkim pristupom kod žena s povećanim rizikom za razvoj karcinoma dojke s posebnim naglaskom na obradu gustog žljezdanog parenhima. Magnetska rezonancija dojki je nezaobilazan dio dijagnostičke obrade bolesnica s karcinomom dojke, a interpretacija snimaka je neizostavan dio edukacije kroz upoznavanje mogućih pogrešaka u interpretaciji nalaza. Osim toga, polaznicima će se dati uvid i u patohistološku analizu uzorka dobivenog biopsijom te ih upoznati s implikacijama koje radiološka obrada i patohistološki nalaz imaju na odabir optimalnog liječenja bolesnica oboljelih od karcinoma dojke.

 

Osim tradicionalne analize radioloških snimaka u dijagnostici karcinoma dojke polaznici će se približiti uloga umjetne inteligencije u dijagnostici karcinoma dojke kroz upoznavanje osnovnih principa radiomike s naglaskom na dostignuća radiomike u karcinomu dojke.

 

U sklopu ovog dvodnevnog tečaja na jedinstven način su obuhvaćena temeljna znanja i vještine u dijagnostičkoj i intervencijskoj radiologiji bolesti s naglaskom na ulogu intervencijske radiologije u dijagnostici i liječenju metastatske bolesti dojke.

 

Osim teorijskih znanja, u sklopu ovog tečaja bit će organizirane i radionice na kojima će svaki polaznik steči praktične vještine korištenja alata za segmentaciju (poluautomatsku i manualnu) te naučiti samostalno izvoditi osnovne intervencijske postupke koji se primjenjuju u dijagnostičkoj obradi bolesnica s karcinomom dojke prije početka liječenja. Također, bit će organizirane i interaktivne radionice na kojima će polaznici samostalno očitavati radiološke nalaze te interaktivne radionice u kojima će se polaznici upoznati s automatskim ultrazvukom dojke.

 

Broj sudionika je ograničen, a kotizacija je obvezna za sve sudionike.

 

Za prvih 20 prijavljenih polaznika kotizacija je besplatna.

 

Tečaj je bodovan od Hrvatske liječničke komore.

 

Više informacija i program možete vidjeti ovdje.

 

Pristupnicu možete ispuniti ovdje.

OBJAVLJENO: 27/10/2022