Međunarodni dan radiologije 2023.

Međunarodni dan radiologije (IDoR) tradicionalno se od 2012. godine obilježava u svijetu 08. studenog, na dan kada je Wilhelm Conrad Röntgen otkrio postojanje X-zraka 1895. godine. I ove godine navedenog datuma Hrvatsko društvo radiologa (HDR) i cijela društvena zajednica proslaviti će i obilježiti IDoR 2023.

 

Međunarodni dan radiologije (IDoR) će se održati 8. studenog pod svojim motom “Radiolozi i radiološki tehničari podržavaju pacijente”. Dan će biti prepoznat diljem svijeta od strane tisuća odjela za slikovne pretrage, institucija, organizacija i tvrtki, dok se pripremaju promovirati ključnu ulogu koju radiologija igra u putovanju pacijenata.

Lokalni događaji služe kao temelj obilježavanja Međunarodnog dana radiologije, uključujući niz aktivnosti poput proslava, dana otvorenih vrata, informativnih predavanja, živih kvizova, tečajeva i više, održavajući se diljem svjetskih regija.

Europsko društvo radiologije (ESR) potiče one koji obilježavaju IDoR da podijele svoja iskustva na društvenim mrežama koristeći oznaku #IDoR2023. Tim za društvene medije društva bit će u potrazi za najzanimljivijim fotografijama, privlačnim videozapisima i značajnim događajima tijekom dana.

 

 

Za dodatne informacije o IDoR 2023, posjetite službenu IDoR početnu stranicu.

 

 

OBJAVLJENO: 07/11/2023