Magnetna rezonancija u kliničkoj praksi – interaktivne radionice

Hrvatsko društvo radiologa i Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb organiziraju skup ‘Magnetska rezonancija u kliničkoj praksi – interaktivne radionice’.

Tečaj će se održati 31.3.-02.04.2022 u Ličkom Petrovom Selu u blizini Plitvičkih jezera.

 

Skupom su obuhvaćena temeljna znanja i vještine potrebne za očitavanje magnetske rezonancije pojedinih regija tijela. Skup je namijenjen svim radiolozima, poglavito starijim specijalizantima radiologije te mladim specijalistima radiolozima koji žele upotpuniti ili obnoviti stečena znanja iz magnetske rezonancije. Sudionicima će se predstaviti osobitosti MR-a u pedijatrijskoj populaciji, upoznati s osnovama MR srca, zamkama s kojima se susrećemo u očitavanju MR-a koljena, ulozi difuzijski mjerenih slika kod MR-a vrata, prikazom MR-a medijastinuma, indikacijama za MR dojke te MR jetre.

Osobitost ovog skupa su interaktivne radionice na kojima će polaznici sudjelovati u raspravi MR-ova pojedinih bolesnika.

Zadnji dio skupa je namijenjen polaznicima koji će kroz kratka izlaganja (do pet minuta) prikazati zanimljive MR slučajeve iz svoje kliničke prakse.

Ukupno može sudjelovati 40 liječnika, a sudjelovanje i smještaj je besplatan za sudionike koji prijave prezentaciju MR slučaja iz svakodnevne kliničke prakse (aktivni sudionici), a za ostale kotizacija iznosi 1500,00 kn (pasivni sudionici).

Tečaj je bodovan od Hrvatske liječničke komore.

Ovdje možete vidjeti letak.

Kliknite ovdje za registraciju.

Ovdje možete prijaviti temu za skup.

OBJAVLJENO: 10/02/2022