Izbori za upravni odbor HDR

Poštovani članovi Hrvatskog društva radiologa,

Upravni odbor HDR-a na svojoj sjednici u travnju izabrao je delegatski sustav glasovanja na Izbornoj skupštini koju planiramo održati u Zagrebu u tjednu od 14. do 18. lipnja poštujući epidemiološke mjere. Delegati će se odabrati proporcionalno broju članova pojedine bolnice, doma zdravlja ili privatnih ustanova. Konačnu listu aktivnih članova HDR-a zaključujemo 24. svibnja te vas još jednom potičemo da uplatom godišnje članarine aktivirate svoje članstvo.

Koordinatori će prema popisu članova i koeficijentu odrediti omjer članova i delegata kojih prema Pravilniku HLZ mora biti najmanje 100. Zagreb i Sjever RH će koordinirati prof. Ivanac i dr. Čavka, Jug doc. Dolić, Istok doc. Štimac, a Zapad prof. Miletić. Konačni popis delegata ćemo objaviti 30. svibnja kao i detalje o mjestu i vremenu održavanja Izborne skupštine.

Biramo ukupno 9 članova upravnog odbora HDR-a za mandatno razdoblje od 4 godine. Člana možete predložiti suglasnošću najmanje 5 aktivnih članova HDR-a i pristankom kandidata, a svoje prijedloge pošaljite na e-mail: info@radiologija.org do 31.5.2021. u ponoć.   Predsjednika i prvog dopredsjednika može predložiti grupa od 10 aktivnih članova HDR-a, a kandidati moraju imati najmanje 5 godina aktivnog članstva u HDR, uz obvezu da uz svoj pristanak dostave zajednički Program za iduće mandatno razdoblje. UO HDR će predložiti prof. dr. Gorana Roića za predsjednika i prof. dr. Gordanu Ivanac za prvu dopredsjednicu po uzoru na ESR koji je vrlo stabilna i utjecajna radiološka udruga sa željom da održimo kontinuitet rada društva. Rok prijave kandidata zaključujemo 30. svibnja. Delegati se obvezuju doći na Skupštinu, a putne troškove ćemo refundirati iz sredstava HLZ-a vozačima koji se odluče povesti kolegice/kolege te onima koji se odluče na javni prijevoz.

Obratite pozornost da pod aktivnim članovima za podršku i delegate podrazumijevamo kolege koji su podmirili svoje članske obveze prema HLZu, te prema HDRu najkasnije do 24. svibnja 2021.

Poštovani članovi HDR-a, uključite u nadolazeće izbore, izaberite kolegice/kolege za koje smatrate da će najbolje zastupati interese hrvatske radiologije.

 

S poštovanjem

 

Predsjednik HDR

Prof.dr.sc. Damir Miletić, dr.med

OBJAVLJENO: 11/05/2021