ESSR Musculoskeletal US Outreach Course

ESSR Musculoskeletal US Outreach Course održat će se 10. do 13. svibnja 2018. u Dubrovniku u organizaciji Europskog muskuloskeletnog društva i Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji.

 

 

Pozdravna riječ organizatora:

Poštovani kolege, dragi prijatelji,

s posebnim zadovoljstvom pozivam vas na „ESSR Musculoskeletal US Outreach Course“ koji će se održati u Dubrovniku od 10. do 13. svibnja 2018. godine, u organizaciji Europskog muskuloskeletnog društva (ESSR) i Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji Hrvatskog liječničkog zbora (HDUMB-HLZ).

Ultrazvuk u muskuloskeletnom sustavu vrlo je atraktivna i postaje nezaobilazna dijagnostička metoda u prikazivanju anatomije i patoloških stanja u području muskuloskeletnog sustava.

Iako u Hrvatskoj postoji već višegodišnja edukacija u ovom području i to u pojedinim specijaliziranim centrima, uglavnom u manjim skupinama, svakako je neprocjenjiva mogućnost ovakvog vida edukacije.

Predavači su eksperti u muskuloskeletnoj radiologiji , posebice u muskuloskeletnom ultrazvuku.

Program se sastoji od više predavanja po pojedinim regijama muskuloskeletnog sustava, uz prikaz specifičnih patoloških stanja, a također će biti organizirane i radionice na ultrazvučnim aparatima pod vodstvom svih predavača.

Program je namijenjen radiolozima, reumatolozima, fizijatrima i svima ostalima koji dolaze u susret s potrebama dijagnostike u muskuloskeletnom području, posebice ultrazvuka.

Nakon nekoliko održanih tečajeva namijenjenih manjim skupinama, velika nam je čast da možemo biti domaćini ovakvog europskog programa s ciljem približavanja muskuloskeletne dijagnostike, posebice ultrazvuka i to u prekrasnom gradu Dubrovniku.

Nadam se sto većem odazivu, i uz želje za uspješan rad i ugodno druženje, srdačno vas pozdravljam.

 

Doc. dr. sc. Gordana Ivanac, lokalni organizator Dopredsjednica HDUMB HLZ-a

 

Više informacija na službenim stranicama

OBJAVLJENO: 12/12/2017