7. kongres Hrvatskog društva radiologa i 3. hrvatski neuroradiološki sastanak

Obavještavamo Vas da će se 4.-7.10.2018. u hotelu Radisson Blu u Splitu održati 7. Kongres hrvatskog društva radiologa i 3. Hrvatski neuroradiološki sastanak.

 

Šesnaest godina nakon trećeg kongresa Hrvatskog društva radiologa ponovno imamo čast u Splitu, gradu tisućljetne kulturne tradicije i središta Dalmacije, organizirati 7. nacionalno okupljanje radiologa s međunarodnim sudjelovanjem od 4. – 7. listopada 2018. godine u hotelu Radisson Blu. U sklopu kongresa održat će se i 3. hrvatski neuroradiološki sastanak u organizaciji Sekcije za neuroradiologiju HDR, također s međunarodnim sudjelovanjem u želji da održimo visoku stručnu i znanstvenu razinu kongresa.
Svjedoci smo da radiologija definitivno predstavlja najdinamičniju granu medicine prvenstveno zahvaljujući ubrzanom tehnološkom razvoju dijagnostičkih uređaja što postavlja nove izazove i nove zahtjeve pred radiologe. Taj ubrzani razvoj u svjetlu sve veće uloge personalizirane medicine omogućuje radiolozima još aktivniju ulogu u postavljanju dijagnoze, praćenju tijeka bolesti te procjeni terapijskog učinka i prognoze same bolesti. Radiolozi također imaju sve veću ulogu i u zaštiti od zračenja optimiziranjem protokola pretraga.
U duhu svega navedenog na kongresu će biti obrađene teme iz svih područja kliničke radiologije te zaštite od zračenja, a govoriti će se i o novim konceptima i budućnosti radiologije te slikovne dijagnostike općenito. Cilj je prikazati stanje i domete hrvatske radiologije te ih usporediti sa svjetskim trendovima zahvaljujući dosad najvećem broju eminentnih inozemnih pozvanih predavača iz Europe i Amerike.
Ovo je također još jedna prilika za obnovu starih i sklapanje novih prijateljstava te razmjenu znanja i iskustava uz druženje u prekrasnom gradu Splitu. Želja nam je pružiti priliku svim sudionicima, a poglavito mladim hrvatskim radiolozima da aktivno sudjeluju i na taj način steknu prijeko potrebna iskustva koja će im pomoći da postanu budući lideri hrvatske radiologije.
Stoga vas u ime Hrvatskog društva radiologa i lokalnog organizacijskog odbora iz Splita srdačno pozivamo na aktivno sudjelovanje u radu kongresa.

 

S poštovanjem

sig_dolic

Doc.dr.sc. Krešimir Dolić

Predsjednik Organizacijskog odbora
sig_miletic

Predsjednik Hrvatskog društva radiologa

Prof.dr.sc. Damir Miletić

 

Više informacija na stranicama kongresa (www.7khdr.org)

 

 

OBJAVLJENO: 29/01/2018