12. simpozij Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja s međunarodnim sudjelovanjem

U organizaciji Hrvatskoga društva za zaštitu od zračenja (HDZZ), uz glavne suorganizatore: Institut Ruđer Bošković, Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost te Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku u gradu Varaždinu (u Hotelu Turist) od 10. do 12. travnja 2019. održati će se 12. simpozij Hrvatskoga društva za zaštitu od zračenja s međunarodnim sudjelovanjem s naglaskom na današnje izazove u zaštiti od zračenja.

 

Ovim se simpozijem nastavlja dugogodišnja tradicija organiziranog okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih profila radi razmjene novih informacija i prikaza aktualnih saznanja na području zaštite od zračenja. Na skupovima koje organizira HDZZ tradicionalno sudjeluju znanstvenici i stručnjaci iz domaćih znanstvenoistraživačkih i državnih institucija, iz zdravstva i gospodarstva te sa sveučilišta, ali i inozemni predavači te izlagači.

 

Rad simpozija odvijat će se u okviru sljedećih tema: Opće teme u znanosti o zračenju; Izazovi u zaštiti od zračenja; Dozimetrija zračenja; Biološki učinci zračenja; Izloženost stanovništva zračenju; Zaštita od zračenja u medicini; Radioekologija; Radon; Instrumentacija i mjerne tehnike; Neionizirajuća zračenja.  Tijekom Simpozija održati će se i godišnja skupština HDZZ-a te obilježiti četrdeseta obljetnica Društva.

 

Do 15. veljače 2019. kotizacija za članove HDZZ-a za sudjelovanje na skupu iznosi 1200 kn, a 1500 kn za ostale sudionike (nakon 15. veljače 2019. i na simpoziju 1500 kn za članove, odnosno 1800 kn za ostale).

 

Plaćanjem pune kotizacije sudionik stječe pravo na sve tiskane materijale, USB sa Zbornikom radova, koktel dobrodošlice, kavu ili čaj tijekom odmora i svečanu večeru. Osoba u pratnji plaća pola kotizacije. Svi sudionici simpozija s plaćenom kotizacijom dobit će potvrdu o sudjelovanju. Prema odluci Povjerenstva za trajno usavršavanje Hrvatske liječničke komore dodijelit će se 10 bodova aktivnim sudionicima i 8 bodova pasivnim sudionicima Simpozija. Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski (bez prevođenja).

 

Sve informacije o rezervaciji smještaja u hotelu Turist, kao i sve ostale informacije o Simpoziju mogu se pronaći na: http://www.hdzz.hr/hdzz12.

Svi koji žele sudjelovati u radu simpozija mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca dostupnog na: http://www.hdzz.hr/hdzz12/opcenito/registracijska-kartica/. Prihvaćeni i u roku pristigli radovi bit će objavljeni u Zborniku radova prije održavanja simpozija. Rok za predaju radova u konačnom obliku je 28. veljače 2019.

 

Znanstveni odbor simpozija vodi doc. prim. dr. sc. Jelena Popić, dr. med. s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu/KB Merkur, Zagreb, a Organizacijski odbor vodi Ivana Coha, viša stručna suradnica s Instituta Ruđer Bošković od kojih se mogu dobiti sve dodatne informacije o skupu slanjem upita na hdzz12@hdzz.hr.

 

Ovdje možete pogledati službenu brošuru.

OBJAVLJENO: 20/11/2018