KNJIGA – Radiološka mjerenja

Izdana je knjiga autora Damira Matokovića “Radiološka mjerenja linija, osi i kutova koštano-zglobnog sustava” u izdanju Medicinske naklade. U knjizi su prema pojedinim područjima tijela sustavno opisana mjerenja vezana za procjenu fizioloških ili patoloških stanja koštano-zglobnog sustava. Knjiga ima 300 stranica, 11 poglavlja, 840 ilustracija i 350 referenci. Recenzenti knjige su Prof dr. sc. Savo Jovanović i Prof dr sc. Miroslav Hašpl.

 

 

Po riječima autora:
Knjiga je zanimljiva ortopedima, traumatolozima, fizijatrima, radiolozima (posebno onima koji se bave patologijom koštano-zglobnog sustava), kao i svima koji su uključeni u liječenje bolesnika s patologijom koštano zglobnog sustava.Radiološka dijagnostika patologije koštano-zglobnog sustava česta je radiološka pretraga u brojnim ustanovama i u svakodnevnom radu radiologa. Kako je literatura na hrvatskom jeziku koja se bavi ovom problematikom vrlo oskudna i uglavnom se spominje u sklopu drugih tema, mislim da će knjiga biti od velike koristi svima koji se u svakodnevnom radu susreću s tom patologijom. Knjiga je sveučilišni udžbenik Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Knjiga se može nabaviti na web stranicama Medicinske naklade, a isto tako se može nabaviti u prodavaonici Medicinske naklade u Vlaškoj ulici u Zagrebu

 

Radiolmjerenja

OBJAVLJENO: 29/01/2016